Biudžetinė įstaiga, 191777611, Aukštaičių a. 10, Subačius, LT-40406 Kupiškio r.,  tel.: 8-459-55285, e.paštas: rastine@gimnazija.subacius.lm.lt

Kupiškio r. Subačiaus gimnazija

3 dailės pamokos

2016-04-26


Gimnazijos bendruomenės veikloje dalyvaujantys mokytojai, mokiniai, tėveliai dažniau susirenka tik į šventes ar susirinkimus. Šį kartą į Subačiaus gimnazijos dailės mokytojos G.Vaičikauskienės sumanytą projektą „Trys dailės dienos“ buvo pakviesti ne tik tėveliai, bet ir seneliai. Šio sumanymo tikslas stiprinti bendruomenę, padėti tėveliams jaustis bendruomenės dalimi mokykloje ir kartu su vaikais dalyvauti kūrybinėje veikloje.

Balandžio mėnesio tris pirmadienių popietes,

dailės kabinete kūrė mokiniai, mokytojai ir tėveliai. Pirmasis pirmadienis buvo pavadintas „Moliadieniu“. Su keramikos galimybėmis susipažinę mokiniai buvo pagalbininkai pamokos svečiams. Džiaugsmingai visi lipdė įvairias muilines, papuošdami ornamentika, formai parinkdami savo gebėjimus ir išmonę.

Antroji meno diena buvo „Spalvadienis“. Šiame užsiėmime dalyviai piešė natiurmortus. Mamos ir močiutės turėjo galimybę spalvinį darbą atlikti pastele, kuriomis naudojosi pirmą kartą. Spalvingų kreidelių galimybės kūrėjoms suteikė nerimo, bet darbai buvo šilti, jaukūs ir spalvingi. Mažieji dailininkai improvizavo, jų meninė raiška drąsi, žaisminga.

Trečią užsiėmimų dieną grafikos paslaptys kėlė baimę, bet šios dienos veikla ir rezultatas džiugino visus dalyvius. Grafikos koliažo pagalba kūrė atvirukus. Linijos, dėmės, spausdinimo dažų   priemonėmis gimė nauji meno kūrinėliai. Šios pamokos dalyviai labai džiaugėsi savo darbeliais, netikėtais atspaudais. Savo rankomis pasidarę daug atvirukų sveikins artimuosius ir draugus .

Smagu šio projekto veikloje buvo matyti kuriančius trijų kartų atstovus. Mokytoja Daiva Jonelytė, su savo vaikučiais ir močiute stebino aktyvumu, išmone ir nagingumu. Danguolė Stašienė, Veronika Puidokienė, Alvyra Dluckienė visuose užsiėmimuose dirbo nuoširdžiai su didžiausiu užsidegimu ir su noru išmokti, sukurti, patirti kūrybinį polėkį.

Trijų dienų renginyje visi dalyviai gerai jautėsi: jie kūrė, žavėjosi vieni kitų darbais, pajuto kūrybinę laisvę ir džiaugsmą, tuo pačiu parodė aktyvumą bendruomenės veikloje ir galimybę būti joje svarbiais .                                                        

Elektroninis dienynas

 

 

 

Kiekvienas sistemos vartotojas turi prisijungimo vardą ir slaptažodį. Jei iškilo neaiškumų, klauskite gimnazijos administracijos.

UTA

uta