Biudžetinė įstaiga, 191777611, Aukštaičių a. 10, Subačius, LT-40406 Kupiškio r.,  tel.: 8-459-55285, e.paštas: rastine@gimnazija.subacius.lm.lt

Kupiškio r. Subačiaus gimnazija

Subačiaus gimnazijoje apsilankė Virgilijus Alekna

2016-04-28

Įsimintinas susitikimas įvyko Subačiaus gimnazijoje: svečiuose sulaukėme disko metiko Virgilijaus Aleknos, kuris mokėsi mūsų mokykloje, paskatintas tuometinio kūno kultūros mokytojo A. Aleknos tęsti mokslų išvyko į Panevėžio sporto mokyklą.

Pirmiausia garsus sportininkas apžiūrėjo gimnazijos sporto aikštyną, o tada buvo sutiktas aktų salėje, kur jo laukė moksleiviai ir mokytojai. Garsųjį svečią susirinkusieji sutiko atsistoję, plodami. Vėliau mokiniai sakė, kad tokių ilgų ir garsių plojimų mūsų aktų salėje dar nebuvo girdėta.

Renginio pradžioje buvo parodytas mokinių

sukurtas filmukas, ką šiandieniniai mūsų gimnazijos įvairaus amžiaus mokiniai žino apie Virgilijų Alekną. Buvo linksma klausytis nuotaikingų atsakymų. Dauguma žinojo sportininko pasiektus aukščiausius rezultatus ir apdovanojimus.
Garsusis svečias trumpai papasakojo, kaip pradėjo savo sportinę karjerą nuo Panevėžio sporto mokyklos iki paskutinių Olimpinių žaidynių. Visiems buvo smalsu palaikyti rankose olimpinius aukso medalius, kurie tikrai labai sunkūs. Ir svarbūs
! Vėliau svečias atsakė į daugybę mokinių ir mokytojų pateiktų klausimų.

Gimnazijos direktorė Vida Šeškuvienė dėkodama svečiui už atvykimą prisiminimui įteikė mokymosi Subačiaus mokykloje rezultatus. Susitikimo pabaigoje vyko ilga fotosesija, nes mokiniai ir mokytojai norėjo įsiamžinti su garsiuoju sportininku.

Po susitikimo aktų salėje V.Alekna paprašė parodyti sporto salę, kuri jam vaikystėje, atvykusiam iš Lukonių kaimo pradinės mokyklos į 4 klasę, anuomet atrodė lyg dideli rūmai.
Gimnazistų nuomone, žymusis sportininkas labai šiltas, paprastas, atviras, visada su šypsena, nuoširdus, maloniai besikreipiantis, nepervertinantis šlovės Žmogus. Mokinai ir mokytojai pastebėjo,
kad su sportininku labai gera bendrauti, pokalbis sukelia geras emocijas.
Mes didžiuojamės, kad buvęs mūsų mokyklos mokinys yra toks žmogus, kurio pavyzdžiu galėtų sekti kiekvienas. 

Martyna Pakalnytė, Subačiaus gimnazijos IIIG klasės mokinė

Elektroninis dienynas

 

 

 

Kiekvienas sistemos vartotojas turi prisijungimo vardą ir slaptažodį. Jei iškilo neaiškumų, klauskite gimnazijos administracijos.

UTA

uta